Аржентина победи с 2:0 без напрежение Перу в третия и последен ден от груповата фаза на Копа Америка, позволявайки си да остави своя капитан Лионел Меси на пейката. „Гаучосите“ вече се бяха класирали за ¼-финалите, но изковаха успеха и в този двубой.

Аржентинците бяха посрещнати на стадион „Хард Рок“ в Маями от море от привърженици в синьо и бяло. За Перу победата бе наложителна, за да се надява на класиране.

Местните фенове, които от миналата година следят играта на Лионел Меси в „Интер Маями“, този път бяха лишени от присъствието на аржентинския талисман, оставен да почива.

След двете си победи срещу Канада и Чили, „Албиселесте“ вече класирали се, им трябваше много време, за да започнат играта, като първата голяма възможност се появи едва в 44-ата минута с удар на Джовани Ло Селсо. Но той се подхлъзна и му липсваше сила на удара.

Аржентинците, водени от Анхел ди Мария като капитан за вечерта, най-накрая намериха мрежата след завръщане от съблекалнята с гол на Лаутаро Мартинес в 47-ата минута.

Леандро Паредес опита да удвои преднината в 72-ата минута от дузпа, но тежкият му удар се заби в дясната греда.

Най-накрая Лаутаро Мартинес напълно унищожи надеждите на Перу за класиране в 86-ата минута. С този дубъл 26-годишният нападател бележи четвъртия си гол в три мача в това издание на Копа Америка.

Аржентинците са пълни с увереност и с девет точки в три мача ще се срещнат с отбора, който заеме второ място в група B в Хюстън (Тексас) в четвъртък вечерта.