Капитанът на националния отбор на Аржентина, носител на трофея от Копа Америка и Световното първенство по футбол, Лионел Меси заяви преди началото на тазгодишното издание на турнира Копа Америка в САЩ, че е жалко, че бразилецът Неймар няма да участва.

Неймар все още се възстановява от травма на коляното, а Меси посочи Бразилия сред кандидатите за триумф в надпреварата, заедно с неговата родина Аржентина.

"Жалко е, че Неймар ще отсъства, но те имат милион играчи", каза Лионел Меси, цитиран от изданието ESPN.

"Бразилия винаги е имала много футболисти и те постоянно са различни. Много са силни и имат конкурентоспособен отбор. Бразилия е като Аржентина - кандидат за титлата и несъмнено искат да спечелят Копа Америка", смята Меси.

36-годишният футболист говори и за шансовете на Аржентина да защити трофея.

"Можем да кажем, че сме най-добри, защото сме световни шампиони. Но това не ни кара да вярваме, че ще спечелим Копа Америка ходейки по терена. Смятам, че ще има голяма конкуренция, защото отборите да доста сложни. Еквадор има поколение от много добри млади играчи, които знаят добре какво искат. А също имаме и Колумбия, Уругвай, да не споменавам Бразилия. Точно затова смятам, че силите са изравнени, но нашият тим е наясно какво ще трябва да продължи да прави, за да спечели отново", коментира още футболистът на американския Интер Маями.

Отборът на Аржентина ще открие турнира тази нощ българско време с мач срещу Канада в Атланта, докато Бразилия ще се изправи срещу Коста Рика на 25 юни в Ингълууд.

Снимка: БГНЕС