Звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо направи равносметка за изминалия сезон.

Португалецът не успя да спечели трофей, но вкара 44 гола и добави 13 асистенции в 45 мача за Ал Насър във всички турнири.

„На индивидуално ниво се чувствам много щастлив. Честно казано, вероятно това беше един от най-добрите сезони в кариерата ми. Не само по отношение на головете, но и на асистенциите. Това, че счупих рекорди в първенството, означава много, ако трябва да бъда честен, защото това е моята работа. Ще бъда откровен: това не е нещо, върху което се целях в началото на сезона, но с времето започнах да виждам, че беше възможно“, каза нападателят пред телевизията на саудитското първенство, след като получи наградата си за топреализатор.

„Имах възможността да изкажа моята благодарност към съотборниците ми, защото без тима не е възможно нищо на индивидуално ниво. И все пак се чувствам много горд, че счупих рекорда в шампионата. Това е страхотно за мен и се чувствам радостен. Това е моята мотивация: да играя футбол, да тренирам всекидневно и да продължавам по този начин“, продължи той.

„Мисля, че целите за следващия сезон са същите: да давам най-доброто от себе си, да печеля трофеи и, ако е възможно, да събирам също така и индивидуални отличия. Моята цел обаче е същата: да бъда същият Кристиано от този сезон: да давам своя максимум и да помагам на Ал-Насър да постига целите си, което важи и за националния отбор на Португалия. Точно това търся, за да поддържам моето ниво”, каза още ветеранът.