Хари Магуайър е основната причина Андре Онана да прави толкова много грешки, смята бившето крило на Ливърпул и Аякс Райън Бабел. 37-годишният холандец, който все още не е обявил официално края на кариерата си, но от февруари е без отбор, обяви Онана за страхотен вратар и даде пример с представянето му в Аякс.

Знам, че играта на Онана в Юнайтед се гледа под лупа, но грешките му са резултат от набор от факти - коментира Бабел пред "Метро", цитиран от „Webcafe“.

„В Аякс Онана играеше с четирима защитници, които бяха страхотни с топка в крака. А сега пред Онана е Хари Магуайър, което го вкарва в неприятности, защото и той, и другите защитници пред него не се откриват достатъчно, не искат топката и не дават достатъчно опции на Онана, което води до неприятности.

Онана е страхотен вратар, но те го злепоставят. Онана е жертва на един отбор от играчи, които просто не могат да играят заедно.

Разбира се, част от грешките са си чисто негови. Но смятам, че той просто не е на себе си. Надявам се следващия сезон да видим по-добра негова страна, защото той е страшно талантлив вратар", каза още той.

Грешка на Онана лиши Юнайтед от победата при равенството 1:1 с Бърнли. Камерунският страж излезе неразчетено за една топка и връхлетя върху противников футболист, за което бе свирена дузпа, от която падна изравнителното попадение на "виненочервените".

До края на сезона Юнайтед ще се бори да запази шестата си позиция, както и за трофея от ФА Къп, където е на финал срещу градския съперник Сити.