Арне Слот изповядва офанзивен футбол, наподобяващ стила на Хосеп Гуардиола, заяви нидерландският журналист Марсел ван дер Краан за Sky Sports. Той добави, че би се изненадал, ако треньорът на Фейенорд откаже възможността да оглави Ливърпул през лятото.

Според различни информации, Арне Слот е предпочитаният от ръководството на Ливърпул наследник на Юрген Клоп. Германецът ще напусне след края на сезона.

"Арне Слот е водещият кандидат за Ливърпул. Въпрос на време бе някой от големите английски клубове да почука на вратата за него. Той е успешен като треньор, но това не е всичко - неговият стил е много офанзивен. Наподобява този, налаган от Пеп Гуардиола", казва нидерландският журналист Марсел ван дер Краан за Sky Sports.

"Не очаквам от Фейенорд да застанат на пътя му. Те знаят, че той е треньор, който така или иначе ще бъде желан от водещи клубове. Сигурен съм обаче, че ще търсят солидна консултация, защото той има още две години под договор, който беше рекорден.

"Никога досега в нидерландския футбол не бяха плащани такива заплати на треньор. Играчите го харесват, феновете го обожават, в клуба го обичат. Няма лесно да се разделят с него и с право ще търсят голяма компенсация, защото той няма клауза за освобождаване в договора, който подписа миналата година.

"Той е успешен треньор и направи Фейенорд шампиони с красив, секси футбол, но вече няма какво да печели тук. Следващата крачка за него е голям клуб, а за нидерландците няма по-голямо първенство от Висшата лига. Ще бъда изненадан, ако той не сграбчи шанса да стане мениджър на Ливърпул".