Истинска лудост и уникална вечер на „Молиню“! Манчестър Юнайтед измъкна трудна и изключително драматична победа с 4:3 като гост на Уулвърхямптън в последна среща от 22-ия междинен кръг на Висшата лига. 18-годишният Коби Мейно донесе инфарктните 3 точки в 7-ата минута на добавеното време с дебютния си гол за тима на Ерик тен Хаг в шампионата на Англия.

С този успех „червените дяволи“ сложиха край на серията от 7 поредни срещи без поражение за „вълците“ във всички турнири. Домакините нямаха загуба и 8 срещи подред за шампионата на своя стадион „Молиню“.

Важните 3 точки за хората на Ерик тен Хаг изковаха Маркъс Рашфорд, Расмус Хойлунд, влезлият като резерва Скот Мактоминей и 18-годишният Коби Мейно. За домакините се разписаха Пабло Сарабия от дузпа, Макс Килман и Педро Нето.

Рашфорд, който преди броени дни се издъни с пиянска изцепка, откри резултата още 5-ата минута. Датският нападател удвои в 22-ата минута, а Сарабия върна надеждите на „вълците“ в 71-ата минута. Само около 90 секунди след появата си на терена топреализаторът на Ман Юнайтед във Висшата лига през сезона Скот Мактоминей вкара за своите четвърт час преди края. Макс Килман реализира за 2:3 в 85-ата минута. Драмата настъпи в добавеното време, когато първо Нето направи 3:3, преди Коби Мейно да се превърне в героя на вечерта, спасявайки "червените дяволи" от нов резил и голяма глупост.

Като цяло гостите доминираха на терена преди почивката, когато можеха да вземат още по-солиден аванс. След антракта домакините се хвърлиха в атака и измъчиха съперника си, но не успяха да вземат нещо от срещата.

Така Манчестър Юнайтед събра актив от 35 точки на 7-ото място. Уулвърхямптън е 11-ти с 29 пункта.

Двубоят започна повече от перфектно за гостите. Те откриха резултата още с първия си удар към вратата на Жозе Са. Гарначо комбинира отдясно с Далот, след което центрира към Бруно Фернандеш. Португалецът пусна към Хойлунд, който прати топката към Рашфорд, а той с прецизен удар матира Са – 0:1 в 5-ата минута.

Хората на Тен Хаг продължиха да са по-активни. Каземиро и Гарначо обаче не успяха да поразят отново целта.

В 22-ата минута „червените дяволи“ все пак удвоиха. Попадението реализира Расмус Хойлунд. Датчанинът чукна топката под плонжа на Са след бърза атака и недобра намеса на Макс Килман - 0:2.

В 32-ата минута Хойлунд профука златен шанс да направи преднината класическа. Са изрита топката право в него, но датчанинът би покрай дясната му греда.

Гостите пропиляха нови шансове в заключителните акорди на първата част. Варан нямаше шанс пред гола. В добавеното време на първото полувреме пък Юнайтед вкара нови две попадения, но те бяха отменени. Първо реализира Хойлунд, но голът бе отменен от ВАР заради засада. В 3-ата допълнителна минута не бе признато и попадение на Каземиро, който също се намираше в нередовна позиция.

След антракта домакините се хвърлиха здраво в атака. Онана се справи с удар на Килман. Хойлунд пък пропусна за гостите.

„Вълците“ продължиха да бъдат доста агресивни. Те търсеха гол, с който да се върнат в мача. В 57-ата минута обаче шансът отново им обърна гръб, когато Крейг Доусън нямаше шанс пред вратата на Онана.

Логичното все пак се случи в 69-ата минута, когато реферът Джаред Жилет отсъди дузпа за Уулвс. Каземиро закачи Педро Нето в пеналта след грешка на Рафа Варан в центъра. Наказателният удар бе потвърден от ВАР след продължително преразглеждане. С отговорността да изпълни дузпата се нагърби появилият се като резерва Пабло Сарабия, който би в средата – 1:2 в 71-ата минута.

Ман Юнайтед бързо възстанови преднината си от 2 попадения. Скот Мактоминей с глава направи 1:3 в 75-ата минута. Той се разписа само около 120 секунди след влизането си от пейката. Бруно Фернандеш центрира от корнер, а Макс Килман сгафи, оставяйки шотландеца напълно непокрит.

Това обаче не беше всичко за тази вечер на „Молиню“. В 85-ата минута надеждите на Ууулвс поне за точка се върнаха. Макс Килман се реваншира за грешката си при гола на Мактоминей. Той вкара след опит за удар на Доусън, озовал се в краката му и последвал шут, който се отби в Онана и Далот и се озова в мрежата на гостите – 2:3.

Истинската драма настъпи в добавеното 9-минутно продължение. Ман Юнайтед пропиля двата си гола преднина, след като Педро Нето изравни за 3:3 в 5-ата минута от него. Той получи топката от Куня, след което португалецът нахлу в пеналта, шутира между краката на Варан и кълбото влетя в мрежата – 3:3.

Все пак Юнайтед се измъкна сух и не направи поредна глупост, измъквайки драматично победата. В 7-ата минута от добавеното време Коби Мейно се превърна в героя на вечерта и спаси тима си от нова издънка. Друг младок - Омари Форсън, го намери пред пеналта, а той се справи с Килман и матира Жозе Са за крайното 3:4.

Уулвърхямптън – Манчестър Юнайтед 3:4

Голмайстори: 0:1 – Маркъс Рашфорд (5), 0:2 – Расмус Хойлунд (22), 1:2 – Пабло Сарабия (71 дузпа), 1:3 – Скот Мактоминей (75), 2:3 – Макс Килман – (85), 3:3 - Педро Нето (90+5), 3:4 - Коби Мейно (90+7)

Уулвърхямптън: Жозе Са, Килман (к), Доусън, Гомеш, Семедо, Лемина,  Дойл, Дохърти, Нето, Куня, Белегард

Манчестър Юнайтед: Онана, Шоу, Мартинес, Варан, Далот, Каземиро, Мейно, Рашфорд, Фернандеш (к), Гарначо, Хойлунд