Лука Модрич ще играе за Реал Мадрид в мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу Унион Берлин в сряда, съобщи старши треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти.

"Лука е добре и си говорим, както с всички останали футболисти. Личните ни отношения са много добри. Взаимно е. В професионален план понякога може да се случи да не се представяте както преди. Чисто човешките отношения винаги ще бъдат най-важни. Очаквам Лука да играе утре", заяви Анчелоти пред медиите, цитиран от местник Марка.

Хърватинът Модрич не беше титуляр при победата на мадридчани с 2:1 у дома срещу Реал Сосиедад в Примера дивисион в края на миналата седмица. 

Италианецът призна, че Манчестър Сити е фаворит за спечелване на трофея в Шампионската лига. Англичаните станаха шампиони на Европа през последната кампания, триумфирайки с требъл през 2023 година.

"Сега целта пред нас е да преминем през групите и след това евентуално да играем на четвъртфиналите. Искаме отново да достигнем и до финала. Знам, че Манчестър Сити пак е фаворит в турнира. Нормално е в заключителните фази от Шампионската лига да стават изненади. Никога не съм смятал, че ние имаме най-големи шансове да спечелим Лигата, сигурно и Сити не са си го представяли така през миналия сезон", каза още Карло Анчелоти. 

Съперници на Реал Мадрид и Унион Берлин в група "С" на Шампионската лига са още Наполи и Брага.