Левски елиминира Шкупи с общ резултат 3:0 и си осигури билет за трети предварителен кръг в Лигата на конференциите. От години „сините“ страдат на старта в евротурнирите, а редица сензации научиха и фенове, и футболисти да не се бърза с големите цели.

Сега старши треньорът Николай Костов ще поведе родния гранд към пустинята Негав, където следващ съперник е „Апоел“ (Беер Шева). Преди това обаче е жребият за плейофите, пише "Труд".

В понеделник на „Герена“ ще узнаят потенциалния следващ отбор по пътя към груповата фаза. Късмет при жребия може да вдъхне допълнително самочувствие на „сините“. Лошата новина е, че дори при елиминация на „Апоел“, родният представител ще бъде непоставен в последната фаза преди влизането в групите.

Това означава и далеч по-сериозен противник. Клубове от Висшата лига, Бундеслиата, Серия А предполагат мисия невъзможна. Най-сериозното име е това на „Астън Вила“. Носител на КЕШ от 1983 сега не е европейски колос, но разполага с мениджър от най-висок ранг в лицето на Унай Емери. Испанецът е водил през годините „Валенсия“, „Спартак“ (Москва), ПСЖ и „Арсенал“, където наследи самия Арсен Венгер.

На пътя на „сините“ потенциално може да застане още някой измежду „Айнтрахт“, „Лил“, финалистът в турнира „Фиорентина“, а също и някой измежду победителите от двойките „Клуб Брюж“/“Акурейри“, АЗ (Алкмаар)/“Санта Колома“, „Гент“/“Погон“, „Динамо“ (Киев)/“Арис“, „Фенербахче“/“Марибор“, „Мидтиланд“/“Омония“ (Никозия), „Партизан“/“Сабах“ (Баку), ПАОК/“Хайдук“, „Макаби“ (Тел Авив)/АЕК (Ларнака), „Виктория“ (Пилзен)/“Гзира Юнайтед“, „Будьо/Глимт“/“Пюник“ , както и загубилите от следните двойки в Лига Европа – „Славия“ (Прага)/“Днипро-1“ и „Олимпиакос“/“Генк“.