Истинска емблема на зрелищното настъпване на саудитския футболен шампионат, Кристиано Роналдо продължава мисията си на луксозен посланик на арабската страна, като ще бъде лице на отбора си Ал-Насър по време на турнето в Япония и приятелския мач с Пари Сен Жермен във вторник, съобщава АФП.

"Знаем, че хората в Япония са много запленени от футбола, тук сме да осигурим спектакъла", заяви портуласката суперзвезда. Ал-Насър ще се изправи в контрола в Япония и срещу европейския вицешампион Интер Милано.

Усмихнатият Роналдо не спираше да отговора на въпросите и на деца, поканени на пресконференцията му в хотел "Нико" в Осака. Основна заслуга на португалеца е, че през това лято в Саудитска Арабия преминаха световни звезди, като Карим Бензема, Н'Голо Канте, Калиду Кулибали, Сергей Милинкович-Савич, Едуар Менди, Марсело Брозович и други.

"Щастлив съм тук, искам да продължа и ще продължа", увери Роналдо. "Саудитският шампионат може да се нареди след петте най-добри в света след пет години", вярва той.

След трансфера на Роналдо последователите на Ал-Насър в Инстаграм нараснаха от 2 милиона до 14 милиона, а в Туитър от 800 хилядя до 4 милиона. Благодарение на популярността му се виждат вече е жени по футболните стадиони, нещо, което бе забранено преди години.

В спортен план нападателят все още няма успеха, след като Ал-Насър загуби борбата за титлата с Ал-Итихад, а Роналдо вкара 14 гола в 16 мача, като успя да отбележи и 4 попадения в третата си среща срещу Ал-Уехда. Той отново е титуляр и за националния отбор на Португалия след назначението на новия селекционер Роберто Мартинес, като вече има 200 мача и 123 гола за страната си.

"Никога няма да откажа да играя за Португалия, тъй като това е мечта. Да изиграя 200 мача показва любовта, която изпитвам към родината си", каза още той.

Кристиано Роналдо иска да спечели трофеи и със саудитския си отбор, като два дни след контролата с Интер Ал-Насър започва участието си в арабската Шампионска лига срещу Ал-Шабаб.

Японски журналист пропимни на Роналдо люботиптна случка от 2014 години, когато той бе на турне в Япония в Реал Мадрид. Тогава невръстният футболист Риото Иваока се е опитал да зададе въпрос на футболиста на португалски език, при което цялата зала се е смяла. Роналдо е порицал хората, тъй като момчето е направило изключително усилие. Сега това дете е било избрано за най-добър футболист на най-престижния турнир в Япония до 18 години.

"Щастлив съм, че това момче е постигнало това, за което е мечтало. Както съм казвал винаги - вярвайте в мечтите си, защото само талантът не стига, трябва да се работи", завърши Кристиано Роналдо./БТА

Снимка: БГНЕС