Реал Мадрид постави условие за трансфера на френския нападател на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, съобщи вестник „Marca“, цитиран от „Труд“. Според източника мадридският клуб планира да отправи оферта към играча през януари 2024 г., когато играчът ще има право да води официални преговори. Отбелязва се, че отборът ще чака отговор от Мбапе незабавно, в противен случай ще откаже да го привлече.

Подчертава се, че говорим изключително за преминаването на Мбапе като свободен агент. Реал Мадрид няма да преговаря за закупуването на играча от ПСЖ заради конфликта между клубовете.

На 12 юни френският вестник L'Equipe съобщи, че Мбапе е информирал ръководството на ПСЖ, че отказва да поднови договора си до 2025 г. Парижани ще се опитат да продадат играча през лятото на 2023 г., за да не напусне като свободен агент.

Мбапе играе за парижани от 2018 г. Настоящото споразумение на нападателя с отбора е до 2024 г. с опция за удължаване с един сезон. През пролетта на 2022 г. той можеше да стане играч на Реал Мадрид, но остана в ПСЖ въпреки предварителния си договор.