Италия спечели бронзовите медали от Лигата на нациите, побеждавайки с 3:2 домакина на финалната четворка Нидерландия. Федерико Димарко, Давиде Фратези и Федерико Киеза бяха точни за "скуадра адзура", а за "лалетата" вкараха Стивън Бергвайн и Жоржиньо Вайналдум. 

Италия поведе в резултата още в 6-ата минута. Распадори върна технично с пета към Димарко, който с красив удар не остави шанс на Джъстин Байлоу. В 20-ата минута тимът на Роберто Манчини увеличи преднината си. Димарко получи дълъг пас по фланга, напредна с топка в крака и върна в наказателното поле, където топката стигна до Фратези, а той я прати във вратата.

В края на първата част Нидерландия можеше да върне един гол, но Коди Гакпо стреля на сантиметри покрай вратата.

Малко след почивката Гакпо получи дълъг пас, овладя с чудесно първо докосване и отправи изстрел, но Донарума с доза късмет успя да отрази. "Лалетата" бяха доста по-активни в първия четвърт час от второто полувреме, но не успяха да реализират. 

В 68-ата минута натискът на домакините все пак даде резултат. Гакпо центрира в наказателното поле, а топката не бе добре изчистена и попадна в Бергвайн, който залъга двама играчи на Италия и матира Донарума. 

Италианците реагираха светкавично. В 72-ата минута Киеза напредна с топка в крака по крилото, справи с Ван Дайк, а Байлоу не се намеси достатъчно добре и допусна трети гол в мача. 

В 83-ата минута Вут Вегхорст реализира след центриране от пряк свободен удар. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като нападателят бе в засада. Минута преди края на редовното време Вайналдум овладя хубаво подаване в наказателното поле и изстреля чудесно топката, която попадна точно под напречната греда - 2:3. Домакините обаче нямаха време за повече и Италия спечели третото място в турнира.

Нидерландия - Италия 2:3

Голмайстори: 0:1 Димарко (6), 0:2 Фратези (20), Бергвайн (68), 1:3 Киеза (72), Вайналдум (89)

Нидерландия: Байлоу, Дъмфрис, Геертруда, Ван Дайк, Аке, Вифер, Де Йонг, Симонс, Маален, Гакпо, Ланг

Италия: Донарума, Толой, Ачерби, Бонджорно, Димарко, Фратези, Кристанте, Верати, Гнонто, Ретеги, Распадори