За трети път в последните пет дни феновете на футболния Наполи се надяват и подготвят да отпразнуват спечелването на титлата в италианската Серия А, пише агенция АП.

Наполи може да си гарантира отличието за първи път след повече от трети десетилетия – след като Диего Арманта Марадона извезе отбора до шампионските трофеи през 1987-а и 1990 година, ако не загуби при гостуването си на Удинезе тази вечер в 22-ия кръг.

Футболистите на Наполи пропуснаха шанса при равенството 1:1 срещу Салернитана в неделя, а вторият Лацио надигра Сасуоло с 2:0 в сряда и отново отложи празненствата.

Преднината на състава от Неапол остава 15 точки при оставащи 6 кръга и е въпрос на време спечелването на титлата да стане официално.

Нито един тим на юг от Милано или Торино не е печелил италианското футболно първенство откакто Рома ликува с трофея през 2001 година.

Стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол ще бъде отворен за феновете, които искат да гледат на огромни екрани гостуването на Наполи на Удинезе. Очаква се други 11 хиляди привърженици на Наполи да пътуват за Удине.