Сериозен скандал се разрази в лагера на световния шампион Аржентина. Преди първия мач на Гаучосите след световната титла срещу Панама, се оказа че един от играчите от Катар - Папу Гомес е извън състава заради черна магия. Лионел Скалони не повика нападателя по искане на неговите съотборници. Големите звезди Лионел Меси, Анхел ди Мария, Родриго де Пол и Леандро Паредес са поискали Папу Гомес да не бъде викан.

Причината? Това датира от дните на световното първенство, когато 35-годишният плеймейкър на Севиля отишъл при магьосница, за да гарантира, че неговият съотборник и съперник в тима Джовани ло Селсо няма да се възстанови от мускулната травма.

"По време на световното първенство, Папу казал на колегите си, че магьосницата го е уверила, че ще станат световни шампиони. И тази информация за Ло Селсо беше известна след мача срещу Нидерландия (четвъртфинал , бел. ред.) От този момент нататък Папу остана в периферията на тима и дори няма взаимоотношения между него и останалите играчи в социалните мрежи”, написа ESPN Аржентина.

Друга е „версията“ на Гомес, който коментира в социалните си профили липсата на повиквателна, цитирайки контузия, от която се възстановява.

„За съжаление, поради контузията нямам възможност да пътувам, за да ви поздравя и прегърна" - написа Папу Гомес в Instagram, обръщайки се към съотборниците си от националния отбор. "Изпитвам голяма болка и тъга, защото бих искал да бъда там и да усетя цялата ви любов и привързаност. Благодаря ви за вашите съобщения и съм сигурен, че ще се видим отново! Ще продължа да работя, за да се върна към играта. Прегръщам ви от разстояние! Насладете се на „Scaloneta“ и тази прекрасна група".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ıllıllı Papu Gomez ıllıllı (@papugomez_official)