Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема след победата над Ливърпул (5:2) в първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига отбеляза важността на феновете.

„Когато знаеш, че това е изключително важен мач и губиш с 0-2, искаш повече. Един гол може да промени всеки мач и днес това се случи благодарение на Винисиус Жуниор. Искам да благодаря на нашите фенове, които се събраха на трибуните днес, те бяха нашият 12-и играч през цялата вечер. Ще имаме нужда от тях отново във втория мач. Трябва да направим страхотен мач на Бернабеу", каза Бензема.

Реваншът ще се играе три седмици по-късно в Мадрид на Сантяго Бернабеу на 15 март. Срещата започва в 23:00 часа московско време.

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема отбеляза две попадения в 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Ливърпул (5:2). За него това са първи голове в европейската купа този сезон.

Според Opta французинът отбеляза гол за 18-и пореден сезон. Преди това само Лионел Меси успя да направи това. И двамата са отбелязали непрекъснато в Шампионската лига от сезон 2005/06.

Този сезон в груповата фаза Бензема игра в 4 срещи, но не отбеляза голове.

Реваншът между Реал Мадрид и Ливърпул ще се играе три седмици по-късно в Мадрид на Сантяго Бернабеу на 15 март. Срещата започва в 23:00 часа московско време.