Пеп Гуардиола призова своя Манчестър Сити да се подобри, казвайки, че тимът "няма никакъв шанс" да спечели още една титла на Висшата лига, ако продължи да играе по начина, по който играе в момента.

Мениджърът на "гражданите" бе доста критичен относно представянето на играчите си при победата над Тотнъм с 4:2 в четвъртък, в която отборът трябваше да прави пълен обрат от 0:2 на почивката.

Испанският специалист е на мнение, че на тима му липсва искра и предвид, че съставът изостава на пет точки от лидера Арсенал, той иска от възпитаниците си да я намерят бързо.

"Все още сме в борбата. Втори сме в класирането, не сме на 25 точки от първото място, в борбата сме и има още 57 точки за разпределяне. Но това, което казвам е, че с тази игра няма никакъв шанс. Имаме време за възстановяване, играем още във ФА Къп и Шампионската лига, и следващия сезон, но клубът трябва да реагира. Арсенал притежава всичко в играта - статични положения, организация в защита, това как печелят единоборствата, как празнуват головете, как говорят, как гледат един на друг, как комуникират".

"Това е както футбол, така и тактика, и в момента ние не ги притежаваме. Съжалявам за нашите хейтъри, ще бъдем в историята на Висшата лига за това, което сме постигнали. Безспорно е колко добре сме се справили. Но това е в миналото. Сега сме в настоящето и феновете искат да гледат повече и по-често от второто ни полувреме с Тотнъм. Точно това трябва да намерим".

Сити ще могат да съкратят разликата до върха на две точки при успех над Уулвърхемптън в неделя следобед, преди Арсенал да приеме Манчестър Юнайтед в дербито на кръга. Част от успехите на лондончани от началото на кампанията се дължат на двама бивши футболисти на "небесносините" - Олександър Зинченко и Габриел Жеус, но Гуардиола не съжалява, че се раздели с тях през лятото.

"Винаги съм казвал "Не оставай, когато искаш да напусне". Желая най-доброто за Габриел и Олекс. Те са фантастични хора и ни помогнаха много. Винаги имам огромни комплименти и благодарности за това, което са направили за нас", завърши той.