Щастливите моменти са вечни “, написа една от дъщерите на бившия бразилски футболист Едсон Арантес до Насименто Пеле в съобщение, публикувано в социалните мрежи от болницата, където придружава трикратния световен шампион.

Новото съобщение от Кели Кристина до Насименто придружава стара снимка, на която мъжът, смятан от мнозина за най-добрия футболист на всички времена, се появява до дъщеря си на гала парти в Pelé Pequeno Príncipe Institute, фондация, посветена на изследвания в областта на здравето на децата и младежите. „Времето лети… (но) щастливите моменти са вечни“, казва дъщерята на бившия футболист за старата снимка, на която Пеле се появява с Кели Кристина и Дженифър, две от дъщерите от първия му брак, и Флавия, плод на връзката му с друга жена, за която не се е женил.

Голяма част от децата и внуците на Пеле, както и съпругата му, прекараха последните няколко дни заедно в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло , където 82-годишният бивш футболист е хоспитализиран от 29 ноември.

Деликатното здравословно състояние на трикратния световен шампион привлича вниманието в Бразилия от миналата сряда, когато екип на болницата съобщи за влошаване на рака на дебелото черво, с който беше диагностициран през 2021 г. Пеле беше хоспитализиран, за да се оцени промяната в химиотерапията, която е получавал след откриването на тумора. Дни по-късно от болницата съобщиха, че го лекуват и от респираторна инфекция, която според дъщерите му е получил в резултат на инфекция с Covid-19.