Цяла Аржентина няма търпение Мондиал 2022 в Катар да започне. Лионел Меси повежда нацията на последното си участие на Световно първенство и целта е само една – титлата. Аржентинците стартират на световните финали срещу Саудитска Арабия и са тотални фаворити за успеха.

Букмейкърът Winbet дава 1.21 коеф. за победа на „гаучосите“, които са в група още с националните селекции на Мексико и Полша. Аржентина ще се стреми да започне уверено Мондиал 2022 и да запише убедителен успех срещу аутсайдера в групата.

След като приключиха дългото си чакане за короната на Копа Америка миналата година, Ла Албиселесте изглеждат в добра форма за силно представяне в Катар. Въпреки че може би не е толкова обсипан със звезди отбор, както се хвалеше една от силните страни на футбола преди, Лионел Скалони изгради тим, който в момента се радва на серия от 36 мача без загуба, макар и с уговорката, че появата на Лигата на нациите на УЕФА не даде възможност за приятелски срещи с големи европейски страни.

Все пак това може да е най-добрият шанс на Аржентина да добави трета корона към името си и, както винаги, е трудно да се игнорира историята с Лионел Меси. Той има добра година с Пари Сен Жермен, а спечелването на световната титла би било подходящ край на една от най-забележителните кариери, които футболът някога е виждал.

Първият опонент на аржентинците в Катар е Саудитска Арабия . За мнозина те просто допълват група C, но трябва да отбележим, че оглавиха оспорвана квалификационна група, включваща Япония и Австралия. Мениджърът Ерве Ренар може да се похвали като треньор със значителен опит в турнирите и е вероятно да затрудни колегата си Лионел Скалони. За Саудитска Арабия на този етап няма информация за проблеми в състава, така че те ще заложат на най-доброто. Отборът ще предприеме дефанзивна тактика и ще внимава най-вече за действията на Лео Меси. 

Всички погледи ще бъдат насочени към Меси на стадион Лусаил във вторник, когато Аржентина стартира кампанията си за Световното първенство срещу Саудитска Арабия. Меси да намери мрежата в даден момент по време на мача е добър избор за залог. Winbet предлага 1.64 коефициент за Меси да вкара по всяко време.

Звездата на ПСЖ бе сред най-резултатните играчи на отбора в квалификациите със 7 попадения, колкото има и Лаутаро Мартинес. Иначе крайният резултат от срещата може да не е толкова категоричен в полза на Аржнетина, колкото някои може да си помислят. Ранните мачове в турнирите за Световната купа е възможно да бъдат оспорвани и Саудитска Арабия ще се защитава дълбоко в този двубой.

Ето защо може да има се получи мач с малко голове, въпреки че най-вероятно Аржентина ще спечели. Селекционерът на Саудитска Арабия вероятно би приел минималната загуба срещу един от фаворитите като добро начало, за да извлече нещо от следващите мачове срещу Полша и Мексико. Зелените соколи изглеждаха добре в квалификациите, завършвайки на първо място в група от последния кръг, която също включваше Япония и Австралия. Тази кампания беше последвана от интензивен кръг от приятелски срещи и минимална загуба с 0:1 от Хърватия.