Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт приветства решението на футболистите от своя тим и този на Германия да застанат на коляно преди мача от Лигата на нациите, който е във вторник в Мюнхен. Островитяните бяха освиркани от публиката в Будапеща, когато направиха жеста преди поражението в събота от Унгария.

"Ние сме две нации с огромен брой граждани със смесени корени и мисля, че това е важен знак за всички, така че приветстваме това. Ние сме единни в нашите убеждения", каза Саутгейт.

Защитниците Джеймс Джъстин и Фикайо Томори отпаднаха от състава на Англия поради травми, но Марк Гуехи се завръща след контузия в глезена.

"Джеймс няма да е готов за утре, но се надяваме, че може да се върне, ако не за следващия мач, то за по-следващия. Марк трябва да е на разположение за утре. Фикайо се нуждаеш от още време за възстановяване.

За мен Германия и Бразилия все още са еталон по отношение на отборите, които редовно и последователно печелят турнири. Така че трябва да уважавате това, което правят германците във футболен план, точно този манталитет се опитваме да създадем", добави селекционерът на „трите лъва“.