Уест Хем тресна с 2:1 Евертън  в среща от 31-ия кръг на английската Висша лига. Така „чуковете“ продължават да са в борбата дори за Топ 4, а кризата при „карамелите“ се задълбочи още повече.

Домакините поведоха през първата част след страхотен пряк свободен удар на Аарън Кресуел. След почивката „карамелите“ стигнаха до изравнително попадение след изстрел на Мейсън Холгейт, който рикошира в играч на домакините. Малко по-късно обаче мърсисайдци се оказаха отново в ролята на догонващи след гол на Джаред Боуен, който се разписа на празна врата. В 65-та минута Майкъл Кийн пое преждевременно към съблекалните след втори жълт картон.

До края Евертън не успя да изравни и така понесе нов удар по надеждите си да остане в Премиършип. Съставът на Франк Лампард е 17-и с 25 точки, на три пред намиращия се под чертата Уотфорд, който е с два мача повече от „карамелите“.

Уест Хем е пети с 51 точки, на три зад четвъртия Арсенал, но и с три мача повече от "артилеристите". За Евертън предстои гостуване на друг от борещите се за оцеляване отбори – Бърнли, докато Уест Хем приема Лион в първи четвъртфинален мач от Лига Европа, преди да гостува на Брентфорд.