Елиминирането на ПСЖ в Шампионска лига предизвика ефект на доминото, който ще направи революция в спортния проект на парижкия клуб, . От сега до лятото идват промени в клуб прогнозира испанският вестник "Марка". Първото напускане на една от звездите е най-ясното от всички, или поне така изглежда. Килиан Мбапе е единственият, който беше спасен от пожара в Мадрид и след случилото се на "Бернабеу" вероятно той ще реши да продължи кариерата си в испанския клуб. 

Вероятността Зинедин Зидан да седне на скамейката на ПСЖ през следващия сезон, дори попада сред залозите на букмейкърите. Той е свободен, а другата му най-вероятна дестинация, френският национален отбор, е възможна едва след Световното първенство в Катар. Друг треньор, който отдавна не работи, е Ернесто Валверде. Той е един от най-желаните треньори на пазара и в последните интервюта той призна, че след Барселона е искал да си вземе малко почивка. Неговите постижения са от най-уважаваните в Европа след брилянтната кариера в Атлетик и Барселона. Валверде е второто най-обсъждано име за наставник на ПСЖ през следващия сезон.

Един аспект, който би завършил пъзела, е Манчестър Юнайтед. Отборът на "Олд Трафорд" търси нов треньор за следващия сезон. Ралф Рангник ще заема позиция в спортния мениджмънт от юли, а Почетино е първият кандидат за наследник на германеца.

ПСЖ има интерес и към играча на Юнайтед Пол Погба. Договорът му изтича през този сезон и изглежда повече от очевидно, че ще напусне Олд Трафорд. Към името на Погба се присъединява и възможността Манчестър Юнайтед да пусне в ПСЖ и друга своя звезда като Кристиано Роналдо, пише "Труд". Мечтата на ПСЖ да има легенди като Меси с Кристиано едновременно може да се впише в традиционната трансферна политика на парижани. Освен това Кристиано наскоро призна, че иска да играе още 4 или 5 години, въпреки че е на 37 години.

Новият проект на ПСЖ ще има нужда от креативността на младите играчи, което отговаря на името на Холанд. Ако Мбапе си тръгне, вариантът норвежецът да премине в ПСЖ се очертава като най-осъществима конкуренция на големите клубове в Европа. Офертите на ПСЖ обикновено превъзхождат тези на Сити, Реал Мадрид, Байерн, Барселона и Челси. Ясно е, че ПСЖ трябва да направи радикален завой, ако иска да формира нов надежден проект за окончателно завладяване на Европа.