Американското елитно футболно първенство Мейджър лийг сокър се отърсва от имиджа си на лига, която привлича играчи, които са към края на професионалните си кариери, заяви комисарят Дон Гарбър по повод думите на звездата на Пари Сен Жермен Неймар да играе в САЩ.

Бразилецът коментира по-рано тази седмица, че би искал да играе във футболното първенство на САЩ за поне една година и се пошегува, че сезонът там е по-кратък и така той ще има три месеца ваканция.

30-годишният Неймар има договор с Пари Сен Жермен до юни 2025 година и добави, че е доста вероятно да играе в САЩ и след това да се завърне в родината си преди да приключи с футбола.

„Няма нужда да привличаме големи имена, които са в края на кариерата си, само защото са решили след това да се откажат“, каза Гарбър, цитиран от БТА. Той добави, че иска Мейджър лийг сокър  да стане привлекателно първенство за по-младите играчи.

В началото на тази година капитанът на италианския Наполи Лоренцо Инсине подписа предварителен договор с ФК Торонто, като четиригодишният контракт ще влезе в сила от месец юни.

Швейцарският национал Джердан Шакири пък се присъедини към Чикаго Файър през настоящия сезон.

Дон Гарбър коментира и информациите, че шведският нападател Златан Ибрахимович е обмислял отказване от футбола, когато е напуснал Лос Анджелис Галакси в посока Милан през 2019 година.

„Честно казано останах обиден от това. Защото, ако Златан беше дошъл при нас на същата възраст, на която се върна в Милан, това щеше да е с цел да приключи с футбола. Не знам защо гледат на нас по различен начин, но е положението е такова“, коментира още Гарбър.