Мегазвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е поставил четири условия, за да остане на „Парк де Пренс“. 23-годишният нападател, който от месеци е свързван с подсилване на Реал Мадрид, дори вече ги е обявил пред ръководството на парижани, твърди авторитетното френско издание „Екип“. Той иска условията му да бъдат изпълнени, за да не смени клубната си принадлежност през лятото.

Първото от тях е шефовете на ПСЖ да завишат изискванията си към дадени футболисти, разполагащи с голяма свобода във всяко едно отношение.

Второто условие на Мбапе е именно той да бъде №1 в клуба. Той иска да е главно лице на проекта на ПСЖ, респективно и главна звезда на клуба от столицата на Франция.

Третото условие на нападателя е договорът му да бъде удължен до 2024 година. Уловката обаче е, че той настоява в него да бъде включена клауза, позволяваща му да напусне през лятото на 2023 година, ако пожелае. Припомняме, че настоящият му контракт с парижани изтича след края на настоящия сезон.

Последното условие на Мбапе, което може да се каже, че е и най-важно, е той да се превърне в най-скъпоплатения футболист в света.

23-годишният бързак акостира на „Парк де Пренс“ през лятото на 2017 година от Монако. Първият си сезон в ПСЖ той игра под наем в клуба, за да не бъде нарушен финансовия феърплей.

Сега предстои да видим как ще се развие най-интригуващата трансферна сага на предстоящото лято – ще се стигне ли до обрат и Мбапе да остане при парижани или той ще продължи кариерата си в Реал Мадрид, каквито бяха очакванията поне доскоро.