Кой би отказал да спечели нещо, без да рискува нищо? И възможно ли е това в света на спортните залози? Да, такива варианти съществуват, особено при най-реномираните букмейкъри в световен мащаб. Разбира се, напълно безплатен обяд няма, това трябва да се уточни. Но ако клиентът плати за основното ястие, получава десерт като комплимент. Така е и при водещите компании за онлайн бетинг, които дават кредити за игра на базата първия направен депозит.

Но вече как се усвоява този бонус, вече зависи от букмейкъра. Запознатите с детайлите в интернет хазарта знаят, че при осъществяване на регистрация в bet365 и последвала първа вноска потребителят получава кредити за залози. Те могат да се използват, след като бъде изчерпана сумата от стартовия депозит. Тук идва големият плюс – не е поставено условие за превъртане (трикратно, петкратно или десетократно), за да се усвоят реални пари от началната оферта. Успешните прогнози от предоставения кредит за игра водят до незабавни печалби, които се прехвърлят към изтегляемия баланс.

Ето един пример. Играят Ювентус – Сасуоло и потребителят използва 5 лева от предоставения първоначален бонус за предвиждане, че и двата отбора ще отбележат гол при коефициент 1,90. Прогнозата се оказва успешна, което при използване на реалните средства ще доведе до добавяне на 9 лева към сметката – връщат се 5 лева от залога плюс 4 лева чиста печалба. При използване на кредитите за игра се добавят само 4-те лева чиста печалб, които директно се натрупват в баланса.

Същия принцип се прилага и при live залозите

Играта с безплатни кредити се предоставя не само на новите клиенти на букмейкъра. Такава възможност се предлага редовно и постоянните потребители, когато дойде време за голям мач във футболната програма (но може да се отнася също за най-популярните събития в тениса, баскетбола и други). Регистрираните играчи получават оферта в своята електронна поща (или в профила си в системата на bet365) за безплатен залог на даден двубой – да кажем Манчестър Сити – Реал Мадрид. Кредит се предоставя при направен предварително залог на пазар от тази среща. Бонусът е 100 процента от сумата, която е заложена, като все пак таванът е 10 лв. Въпросният кредит може да се използва, когато стартира вече самата среща, за да се направи предвиждане на живо. А то може да бъде насочено към крайния резултат, към въпроса кой ще отбележи следващия гол, към събития, свързани с даден играч (дали ще отбележи гол или ще получи картон), към броя на корнерите или картоните и т.н.

Важно е да се знае, че двата залога – основният и безплатният – не са свързани. Ако прогнозата със средства от изтегляемия баланс се окаже неуспешна, това не означава, че автоматично „гори” и тази, за която са използвани кредитите за игра. Обратното важи по същия начин. Напълно е постижимо и двете предвиждания да се окажат верни, с което потребителят успява да генерира вече значителна печалба на базата на основния залог. Ето защо играта с безплатни кредити на живо става все по-търсен вариант от любителите на онлайн бетинг емоциите.