Премиерът на Франция Едуард Филип заяви, че в страната няма да се провеждат спортни събития до септември заради пандемията от коронавирус. 

Това означава сигурен край на сезон 2019/20 в първите две нива на местния футбол. Според информациите през следващия месец ще има събрание на френската лига, на което ще се уточнят всички въпроси около класирането като шампион, евроучастници, изпадащи и новаци.

Филип обясни също така, че за момента не може да бъде предвидено дали извънредното положение във Франция ще бъде отменено в началото на май.

"Големите спортни събития не могат да се провеждат преди септември. Сезонът в Лига 1 не може да продължи. Няма да има възможност за спортуване на закрити пространства, както играенето на отборни и контактни спортове. Ако няма добри новини за коронавируса няма да отменим извънредното положение преди 11 май", каза премиерът на Франция.

Преди спирането на шампионата убедителен водач в Лига 1 беше Пари Сен Жермен, а останалите две места за Шампионската лига бяха заети от Марсилия и Рен. Лил пък беше в позиция за Лига Европа. Трите отбора в зоната на изпадащите бяха Ним, Амиен и Тулуза.