Макар и неофициално да се знаеше, че ще напусне поста си след края на сезона, днес Унай Емери официално потвърди, че се разделя с треньорската позиция в ПСЖ. 

Парижани очаквано спечелиха титлата няколко кръга преди края на сезона, но в Шампионската лига целта не бе изпълнена, така че договорът на специалиста няма да бъде подновен. 

„Казах на играчите, че напускам. Благодарен съм на президента Насер Ал Келайфи, на спортния директор Антеро Енрике, на феновете и на всички играчи за тези две години“ заяви Емери, който пое Принцовете през лятото на 2016-а. 

Освен титлата през този сезон начело на ПСЖ той спечели още Купата на Франция през 2016 и два пъти Купата на Лигата, но така и не успя да направи очаквания пробив в топ-турнира на Европа, като регистрира две отпадания на 1/8финалите. 

„Първите ми 6 месеца в клуба бяха наистина много тежки. Ибрахимович тъкмо си бе тръгнал и ми трябваше период за адаптация. После нещата се подобриха, но отпадането от Барселона бе голям удар“ добави Емери,  който може да спечели требъл през този сезон на домашна сцена, където ПСЖ ще играе финал. 

„Когато носиш екипа на ПСЖ трябва да играеш с желание и да се представяш на ниво, за да радваш феновете. Всеки мач е важен“ каза още 46-годишният специалист, който обяви, че ще реши бъдещето си след края на сезона. От 109 мача до момента под негово ръководство ПСЖ спечели 86 и загуби само 11 при голова разлика 306-86.