С два гола преди почивката на Радамел Фалкао Монако се наложи с 2:0 над Монпелие и се класира за финала в турнира за Купата на Лигата. Там те ще срещнат на 31-и март Пари Сен Жермен, който вчера преодоля Рен с 3:2 като гост в другия полуфинал.

Освен двата гола, една дузпа преди почивката за Монако беше отменена, както и попадение на Рони Лопеш през втората част- и двете решения станаха възможни след намесата на видео-асистент-съдията (ВАР).

Монпелие няма от какво да се срамува, тъй като преди почивката създадоха доста голови положения, но липсата на точност им попречи. В 15-ата минута Фалкао откри резултата, но заслугата за това попадение е на Джибрил Сидибе. Сидибе проби по дясното крило, влезе в наказателното поле, където преодоля двама защитници на сините.

Последният го препъна, но топката вече вървеше към точката за изпълнение на дузпа. Някои от футболистите на Монпелие спряха да играят, за да не създават впечатление за нарушение, но реферът даде авантаж. Топката стигна до Фалкао, който се обърна и я вкара в мрежата за 1:0.

В 29-ата минута Фалкао вече имаше 22 гола във всички турнири, след като покачи на 2:0. Рони Лопеш проби от ляво и подаде успореден пас, където колумбиецът остана без опека и просто отклони топката в мрежата.

В 17-ата минута Монако получи дузпа заради подсичане на Стеван Йоветич от вратаря Бенжамен Лекомт. Но наказателният удар беше отменен, след като съдията Амори Делерю се консултира с хората на телевизора.

В 65-ата минута отново хората с компютъра се намесиха, след като Рони Лопеш получи пас от Фалкао и вкара за 3:0. Преди подаването на Фалкао обаче е имало засада и това беше причината да не бъде признат гола.