Франция постигна много важна победа с 4:0 над Холандия в световна квалификация от Група "А".

Срещата се игра на "Стад Дьо Франс", а домакините като цяло контролираха ситуацията на терена и може да се каже, че заслужено се добраха до успеха в мача. 

Първото попадение в мача падна в 14-ата минута и бе дело на Гризман.

Голямата звезда на Атлетико Мадрид практически имаше огромен принос за трите точки. В 73-ата и 88-ата минути Лемар се отчете с два гола, а в 91-ата и Мбапе се разписа.

След този мач французите са лидери в групата с актив от 16 точки, докато холандците са 3-и с 10 точки. 

На върха на атаката за домакините бе Жиру, като той бе подкрепян от малко по-задни позиции от Гризман, но нападателят на Арсенал не успя да блесне с нищо кой знае какво в този мач освен с асистенцията за попадението.

Впечатление направи, че Дидие Дешан реши да остави първоначално на пейката Лаказет, Мбапе и новото попълнение на Ювентус Матюиди. 

Като цяло французите поглеждаха много повече към противниковата врата и създадоха доста интересни ситуации.

Единственото попадение в този мач иначе падна след прекрасен пас на Жиру към Гризман в наказателното поле и останал сам срещу вратаря той не сгреши и успя да реализира. 

В 62-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Стротман получи втори жълт и червен картон заради много груб фаул.

В 70-ата минута Лемар удвои резултата с мощна тупалка от границата на наказателното поле, а до края трансферната цел на Арсенал и Ливърпул вкара още един гол, след като при една контраатака трима играчи на домакините останаха сами срещу Килесен и той на празна врата не сгреши. в 88-ата минута.

В 91-ата минута Мбапе оформи крайния резултат след хубав удар от наказателното поле.

ФРАНЦИЯ - ХОЛАНДИЯ 4:0
1:0 Гризман 14
2:0 Лемар 70
3:0 Лемар 88
4:0 Мбапе 90+1

ФРАНЦИЯ: Лорис, Юмтити, Кошчелни, Курзава, Сидибе, Погба, Канте, Лемар, Гризман, Коман, Жиру (76 - Мбапе)

ХОЛАНДИЯ: Килесен, Фосу-Менса, Де Врай, Хоедт, Блинд, Стротман, Вайналдум, Робен, Снайдер (46 - Вилхена), Промес, Янсен (67 - Ван Перси)