Кристиано Роналдо продължава да бележи, сега и с екипа на Португалия. Суперзвездата се разписа на два пъти, за да изведе тима до нова победа в световните квалификации. 

Европейските шампиони спечели с 3:0 гостуването си на Латвия в Рига в двубой от група Б и вече имат 15 точки от 6 мача. Те обаче остават с 3 по-малко от лидера Швейцария, който стана с пълен актив след 2:0 срещу Фарьорите навън.

Португалците имаха проблеми през първото полувреме, макар и да имаха предимство. В 32-ата минута домакините пропуснаха отлична възможност, когато от чиста позиция Казачокс стреля над вратата. 

Роналдо даде спокойствие на иберийците в 41-ата минута, когато откри резултата. Фонте стреля в гредата с глава, топката се отклони успоредно на голлинията и лидерът на гостите я бутна в мрежата. Това бе неговият 601-и гол в кариерата. 

В 63-ата минута Кристиано отново се оказа на точното място. Този път центриране на Куарешма се отклони и прехвърли вратаря, за да може Роналдо да отклони с глава почти от голлинията и да реализира 73-ия си гол с националния екип. 

Няколко минути след това Андре Силва отне топката отт Горкс, след това тя мина през Карвальо и Роналдо, който намери отново Силва, за да запише асистенция за третото попадение на Португалия. 

Другата седмица Кристиано и компания започват участието си в турнира за Купата на Конфедерациите, където ще срещнат последователно Мексико, Русия и Нова Зеландия в стремежа да преодолеят предварителната група. 

Съставът на Португалия: Патрисио, Седрик (71 Семедо), Алвес, Фонте, Герейро, Моутиньо, Карвальо, Гомес, Мартинс (57 Куарешма), Андре Силва (80 Нани), Роналдо