Втори бой само в рамките на три дни стана факт с участието на Лион, след като тоз ипът играчите на Олимпик бяха нападнати от фенове на Бастия преди началото на мача между двата отбора от 29-ия кръг на френската Лига 1.

В четвъртък инцидент с фенове нахлули на терена имаше и по време на сблъсъка от Лига Европа с Бешикташ, който след известно време все пак бе подновен и доигран. Този път това не се случи. 

Към края на загрявката преди мача фен на корсиканския тим нападна Мемфис Депай от Лион. Холандецът не отстъпи и тогава други фенове атакуваха резервния вратар Матийо Горжелен. 

Мелето стана пълно, с участието на петдесетина фенове на Бастия и всички играчи на Лион, преди те да се приберат в съблекалнята. Впоследствие обаче мачът започна в 18:50 и се изигра първото полувреме, в което не паднаха голове. 

На почивката обаче привържениците на домакините отново побесняха и се стигна до ново сбиване, след което футболистите на Лион отказаха да се появят на терена и двубоят бе прекратен, като се очаква сериозно наказание за Бастия.