Полша - Сърбия, приятелски мач, стадион "ИНЕА" в Познан, 21:45 часа българско време

Вероятен състав на Полша:
Шчесни, Йедрзейчик, Глик, Паздан, Рибус, Йодловиц, Мачински, Блашчиковски, Капутска, Милик, Левандовски

Вероятен състав на Сърбия:
Стойкович, Томовкич, Иванович, Тошич, Коларов, Гудел, Матич, Костич, Груич, Максимович, Митрович

Прогнозата на Gol.bg:

Отборите се намират на двата полюса в момента. Полша направи силни квалификации за Евро 2016 с атакуващ футбол и резултатни мачове и ще играе през лятото на финалите във Франция. В последните си 16 мача има само една загуба.

Сърбия пък претърпя пълен крах в квалификационния цикъл с 5 загуби от 8 мача в групата си. В момента сърбите се намират в тежък период и градят нов отбор с повече млади футболисти.

Националният селекционер на Полша Адам Навалка може да разчита на най-добрия си състав. Звездата на тима Роберт Левандовски се намира в невероятна форма на клубно ниво и от него се очаква да поведе поляците към успеха.

В лагера на Сърбия са някои от юношеските национали, които през миналата година станаха световни шампиони до 19 г. Дебют с националната фланелка при мъжете се очаква да направи Марко Груич, закупен тази зима от Ливърпул. От по-опитните футболисти в групата са Бранислав Иванович и Александър Коларов.

Двата отбора са се срещали четири пъти досега, като на три пъти са завършвали наравно и веднъж поляците са стигнали до победата. Последният им мач (0:0) обаче от 2010 г., а в момента положението е доста по-различно. Полша е доста по-добрият отбор на хартия и се очаква да продължи резултатните си мачове с победа.

Резултат: 2:1