Ливърпул притежава най-класният бразилски футболист в Европа, смята легандарният Пеле. Това е 23-годишният плеймейкър Фелипе Коутиньо, който е един от най-възловите играчи в състава на мениджъра Юрген Клоп.

"Има много силни бразилци в Европа, но в момента над всички е Коутиньо, най-вече заради натрупания опит. Той израсна там, заигра на 17-18 години и вече изграден футболист", коментира Краля на футбола.

Коутиньо подписа с Интер през 2008 г., но след това изкара два сезона в под наем в родния си клуб Вашко да Гама. След три години в Милано (с кратък наем в Еспаньол) през 2013 г. премина в Ливърпул срещу 8,5 млн. паунда и се наложи от раз на "Анфийлд". Досега през този сезон техничарят има 30 мача за "мърсисайдци" със 7 гола и 5 асистенции във всички турнири.

Въпреки силните си изяви във Висшата лига обаче Коутиньо има само 12 мача за националния отбор на Бразилия. Звездата на "мърсисайдци" получи повиквателна от селекционера Карлос Дунга за предстоящите световни квалификации срещу Уругвай и Парагвай в края на месеца.