Сред музикантите има такива, които притежават завидни футболни умения, но и ср ед професионалните футболисти има такива, които биха изкарвали парите си с музика.

Представяме ви настоящи и бивши футболни звезди, които могат да приковат вниманието не само с топка в крака, но и с музикален инструмент в ръка.

Лейтън Бейнс (Китара): Левият бек на Евертън и английския национален отбор забавлява съотборниците си с най-различни парчета и при почти всяко пътуване на "карамелите" носи своя "Гибсън" в багажа.

Хосе Мануел Пинто (Пиано): Бившият резервен вратар на Барселона е голям ентусиаст и редовно свири на пиано или йоника. Той дори записа хип-хоп песен с Ерик Абидал, като на двамата помагаше френски рапър.

Славен Билич (Електрическа китара): Мениджърът на Уест Хям обича да свири парчета на хърватската рок банда Rawbau.

Петер Чех (Барабани): За манията на вратаря на Арсенал знаят всички, като негови изпълнения могат да се намерят в YouTube. Сред любимите му групи са Foo Fighters and Nirvana.

Томаш Росицки (Електрическа китара): Още един футболист на Арсенал, който се научава да свири на китара, докато лежи в лазарета заради постоянните травми. Дори се появи като специален гост на концерт на чешката банда Tri Sestry.

Бастиан Швайнщайгер (Барабани): Бившият халф на Байерн Мюнхен и настоящ на Манчестър Юнайтед обича да се изявява на този инструмент, като публично го стори за първи път след края на Мондиал 2006.

Серхио Рамос (Китара): Сърцатият централен бранител на Реал Мадрид е безкомпромисен на терена, но всъщност е нежна душа. През 2013 година той се появи в телевизионно предаване, хвана китара и посвети песен на гаджето си Пилар Рубио.

Нолберто Солано (Тромпет): Бившият футболист на Нюкасъл беше част от салса групата The Geordie Latinos докато риташе за "свраките" и майсторски надуваше тромпета.

Роналдиньо (Перкусии): Не е тайна, че магьосникът с топка в крака е голям почитател на самбата. След триумфа на Бразилия на Мондиал 2002 Роналдиньо забавляваше целия щаб на Селесао с изпълнения на барабани.