Отборът на Портланд Тимбърс стана за първи път шампион по футбол на САЩ, след като във финала на МЛС победи Кълъмбъс Крю като гост с 2:1. 

Дърводелците не бяха слагани в сметките преди плейофите, тъй като не разполагат с големи звезди, но демонстрираха страхотна игра в елиминациите и донесоха първа титла на града от 1977-а, когато Трейл Блейзърс станаха шампиони в НБА. 

Диего Валери отбеляза най-бързия гол в историята на финала на първенството, за да даде аванс на Портланд още след 27 секунди игра. Тогава след върната към вратаря топка, той се плъзна на шпагат в краката на стража, който би в съперника и се стигна до куриозен гол. 

Само няколко минути по-късно Родни Уолъс удвои аванса на гостите, когато се разписа с глава. Кей Камара наказа грешка на вратаря на Тимбърс, който не успя да улови една топка и върна интригата в 18-ата минута. 

До края обаче по-добрите ситуации бяха за Портланд, като при едно положение топката се удари в горната и страничната греда, но не попадна в целта, а след това удар на Ади намери отново рамката на вратата. 

В крайна сметка обаче, заслуженият триумф бе за гостите, в чийто състав бе бившия футболист на Астън Вила и Бирмингам Лиъм Риджуел.