Дори на 9000 километра от България, Христо Стоичков продължава да бъде №1 - уникален и скандален. Онази вечер Камата взриви лют скандал в централноамериканската държавица Салвадор. Ицата се изтипоса по телевизията и нарече салвадорския футболен шеф Хорхе Рахо „крадец", пише вестник "Всеки ден". Нашият призова синьор Рахо веднага да се измита от поста, тъй като съсипал и обрал футбола в страната. Думите му хвърлиха във възторг местните фенове, които вече определят българина като някакъв футболен Че Гевара, който вдига революции срещу корумпираните шефове на най-популярния спорт в цял свят.

От Маями Стоичков беше включен пряко в ефир, за да коментира представянето на националния отбор на страната в световните квалификации. Салвадорците паднаха 0:3 от Мексико пред уикенда, а снощи имаха мач с Канада. По костюм и вратовръзка, Ицата първо се изкашля делово, а след това каза, че сега ще разкрие „тъжната истина" за състоянието на футбола в Салвадор. „Отговорен и виновен е президентът на федерацията!", заяви Ицата и определи него и хората му като „крадци".

Той няколко пъти натърти името на боса на централата Хорхе Рахо във връзка с това, че завлякъл парите от ФИФА, предназначени за развитие на футбола в страната. „Трябва да ги питате къде са тези пари!", каза разяреният Стоичков. Ицо добави, че националите на Салвадор играят много сърцато за страната си, но въпросният Рахо съсипал напълно и националния отбор, и спорта изобщо. „Марш от футбола, той не е за вас! Като бивш футболист ме е срам да гледам, че сред нас има още такива типове", отсече Стоичков в ефир.

Барабар с Ицата в студиото беше включен и бившият национален вратар на Мексико Феликс Фернандес. Ще, не ще, синьор Фернандес подкрепи Стоичков, че футболът в Салвадор е съсипан от началниците си. Излъчени бяха и потресаващи кадри как футболистите тренират на мизерна и буренясала по тъчовете ливада. Двамата с Фернандес стигнаха до извода, че Хорхе Рахо управлява с шуробаджанашки прийоми и в условията на дива корупция.

Бомбардировката в ефир продължи над пет минути и разбуни духовете в и без това революционната страна Салвадор, където имаше 12-годишна гражданска война между военната хунта и Фронта за национално освобождение „Фарабундо Марти". Местните фенове сравниха в социалните мрежи Стоичков с нещо като футболен Че Гевара, който може да вдигне революция къде си поиска. Салвадорците ги е яд, че националният им отбор е в криза за разлика от съседите им от Хондурас, които играха на последното световно първенство. Двете страни са много запалени по футбола, а през 1969 г. между тях избухна т.нар. „футболна война", когато след един мач салвадорските войски нахлуха на съседната им територия, а в сраженията загинаха над 3000 души.

Доцента ще мачка
Марадона за шоу мача

Христо Стоичков е обещал топ комфорт за своя приятел Диего Марадона за престоя му в София по време на шоу мача по случай 50-годишния си юбилей. Дон Диего бе първата футболна легенда, поканена за звездното събитие на стадион „Васил Левски" на 20 май догодина.

Отсега Ицата заръчал на личния си масажист Христо Запрянов - Доцента, че ще бъде изцяло и на разположение на аржентинското величие.

„Ще мачкаш само мен и Марадона. За останалите ще намерим други масажисти", влязъл в ролята на организатор Камата.

Доцента, част от екипа на легендарния треньор на България Димитър Пенев и бивш дългогодишен рехабилитатор в ЦСКА, е сред най-близките хора на Стоичков. По тази причина именно Запрянов ще се грижи за рахатлъка на великия Марадона.