Монако и Лил откриха втория кръг в Лига 1 с 0:0. В мача имаше достатъчно положения, но и двата тима направиха пропуски. Точката е първа за гостите, докато монегаските имат 4 в актива си. 

Домакините можеха да поведат още в 40-ата секунда, когато след центриране на Курзава отляво, Бернандо Силва остана непокрит и засече с глава, но покрай вратата. 

В 13-ата минута Набил Дирар бе изведен зад защитата на гостите, но ударът му не бе особено качествен и Винсънт Енеяма спаси. Монегаските доминираха и в 26-ата минута Гуидо Карийо бе на сантиметри да засече отблизо, но се размина с топката.  В края на полувремето Моутиньо стреля опасно от свободен удар, но Енеяма пак отрази. 

Втората част започна с първата ситуация пред Лил. Баптист Гийом бе изведен добре отляво, но ударът му по диагонала бе отразен от Даниел Субашич. Пак вратарят спаси Монако малко след това, когато отново Гийом стреля доста опасно, но хърватинът отрази с крак. 

В средата на втората част имаше куриозен момент, след като съдията показа втори жълт картон на играч на гостите, но след консултация с помощника си го отмени, тъй като се оказа, че се е объркал. 

Рикардо Карвало стреля опасно с глава в 76-ата минута, но Енеяма спаси. В края обаче Сивели и Мейте за гостите пропуснаха отлични положения за Лил, така че тимът закономерно взе точка.