Луис Суарес и Единсон Кавани се разписаха за Уругвай при равенството 3:3 срещу Коста Рика в контрола. След това обаче двата тима изпълниха дузпи и "Урусите" загубиха с 6:7.

"Албиселесте" доминираше през първото полувреме пред собствена публика на стадион "Сентенарио". Гостите обаче откриха резултата четири минути преди края на първото полувреме след точен параболичен удар с глава на Саборио.

След почивката домакините натиснаха и Луис Суарес изравни в 50-та минута след технично поемане на топката и силен удар от десетина метра. Още в ответната атака обаче Коста Рика отново излезе напред с точен удар от границата на наказателното поле на Брайън Руис.

Единсон Кавани пропусна невероятно положение след нова добра игра на Суарес, но в 64-та минута Уругвай изравни. След центриране от фаул топката не бе изчистена и Хосе Хименес я забоде с глава в мрежата.

Само три минути по-късно Кавани направи пълен обрат. Той пресече грешен пас назад и изведе съотборник в наказателното поле, а след това засече с глава в мрежата центрираната назад топка.

В 91-та минута обаче разсеяна игра в защита на Уругвай позволи на Саборио да изведе с глава Йохан Венегас на чиста позиция и той простреля вратаря.