Холандия пак притесни феновете си, но този път всичко завърши добре и Лалетата взеха първия си успех в евроквалификациите, след като обърнаха Казахстан с 3:1 в двубой от група А. 

Това беше 18-а поредна домакинска победа за Оранжевите в квалификационен мач, а тя бе задължителна, след като в първата си среща от групата те отстъпиха на Чехия с 1:2 като гости в повторния дебют на Гуус Хидинк начело на тима. Последният пък, когато холанците не успяха да бият у дома в такъв двубой бе през март 2007-а срещу Румъния (0:0).    Ренад Абдулин с глава даде аванс на Казахстан в 17-ата минута, когато се разписа с глава след корнер. Този резултат се запази до почивката, а в 62-ата минута Клаас-Ян Хунтелаар все пак успя да изравни, засичайки с глава центриране на Ибрахим Афелай. При попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада.    Почти веднага след това Бауржан Джолчиев бе изгонен след грубо нарушение срещу Афелаей. Въпреки това холандците трябваше да чакат до 82-ата минута преди да стигнат до решителния гол. 

Афелай се разписа в 82-ата минута, след като при удара се получи рикошет, но пък той показа, че не случайно се намира в отлична форма за Олимпиакос. В края на двубоя Робин ван Перси беше точен от дузпа, след като беше фаулиран от Дмитри Шомко в наказателното поле. Това бе неговият 48-и гол с националната фланелка.