Полузащитникът на Пари Сен Жермен Йоан Кабай призна, че не се чувства щастлив от ситуацията си в клуба. 

Националът пристигна в столицата през януари, когато напусна Нюкасъл, но заради много сериозната конкуренция не успя да се наложи в състава на парижани и често остава на пейката и през настоящата кампания. Това естествено поставя под съмнение и мястото му в националния отбор на Франция. 

„Трябва да приемеш, когато се резерва, но аз не смятам да се предавам. На тренировките трябва да давам най-доброто от себе си и да покажа желание за игра” казва Кабай пред вестник „Екип”.   

„Когато съм на терена също не се чувствам особено комфортно и често напускам игра доста рано. В крайна сметка обаче треньорът и екипа му взимат тези решения, които уважавам. Дали съм говорил с Лоран Блан? Не, какво да му кажа? Че съм на 28 години и не ми харесва това, което става? Ясно е, че няма как да бъда доволен от тази ситуация” добавя той. 

„Това е ново усещане за мен, но не искам да се оплаквам, макар и това да е първият път, в който не играя редовно за своя отбор. Ако един ден подобно нещо повлияе на участието ми за Франция, тогава ще трябва да обсъдя ситуацията с агентите си. Англия наистина ми липсва, но бързам да се освободя от тези мисли, за да не се депресирам. В крайна сметка съм на „Парк де Пренс” и трябва да намеря правилната атмосфера” изтъква халфът.