Нападателят Роберт Левандовски вкара четири гола при победата на Полша със 7:0 срещу футболното джудже Гибралтар, изиграл първия си официален квалификационен мач.

Срещата се състоя в португалския град Фаро и интригата се запази до почивката, когато поляците имаха крехка преднина от едно попадение, дело на Камил Гросицки. Отново той се разписа веднага след почивката, а между 50-тата и 53-тата минута Левандовски добави две попадения.

Стрелецът на Байерн се разписа в 86-тата минута и в добавеното време, за да излезе еднолично на върха в листата на голмайсторите в групата, в която е световният шампион Германия. Разписа се и Лукаш Шукала.

Както е известно, Бундестимът постигна трудна победа с 2:1 на свой терен срещу коравия отбор на Шотландия. В друг мач от групата Ирландия удари Грузия като гост с 2:1.

"Доволни сме. Представихме се добре за първи мач в квалификациите. Това е първата крачка нагоре. Но следващият двубой ще бъде по-труден. Германия е фаворит в групата. Ние играем у дома и ще подходим офанзивно. За мен това ще бъде специален мач, защото познавам целия отбор на съперника", каза Левандовски пред телевизия RTL.

Полша посреща Германия в сблъсък от група "D" на 11 октомври. Мачът ще се състои в столицата Варшава.