Президентът на УЕФА Мишел Платини заплаши полузащитника на Байерн Франк Рибери, че го грози наказание, ако отказва повиквателни от националния селекционер на Франция Дидие Дешан.

Той сподели, че не разбира решението на крилото да се оттегли от представителния тим на "Петлите", а по думите му става ясно, че и в никакъв случай не го одобрява. 

Рибери взе решение да не играе повече за страната си, като мотивите му за това решение са контузиите, които получава напоследък.

Съотборникът на французина Филип Лам също сложи край на кариерата си в представителния тим на Германия, но според Платини между двата случая няма много общо.

"Ако съществуват търкания между Лам и Льов, селекционерът на Германия повече няма да го извика. Логично е. Това е едно на ръка. Това решение е по-скоро основно на Льов, отколкото на футболиста", заяви Платини пред "Билд".

"С Рибери ситуацията е много по-различна. Той не може просто да реши, дали да играе за Франция или не. Ако селекционерът Дидие Дешан му изпрати повиквателна, той трябва да се отзове".

"Това определено е част от устава на ФИФА. Ако не се отзове на повиквателната, той ще бъде наказан за три мача в клубния си тим Байерн. Аз не го разбирам така или иначе. Той е французин, а европейското първенство през 2016 година ще се проведе в нашата родина", завърши босът на УЕФА.