"За мен е радост, че взех бронз от Олимпиадата. Зад него стои много труд. Радвам се, че докарах този медал у дома. Отидохме за златото, за това тренирахме и си лягах всяка вечер с тази мисъл, но съм много щастлива, че спечелих този медал, защото трябваше да победя световната номер 1". Това заяви Кимиа Ализаде при завръщането си в България, след като спечели бронзов меда от Олимпийските игри в Париж.

Иранката, която представяше България във френската столица, допусна загуба в последната секунда в първия си мач, но след това намери сили, за да се пребори за бронзовото отличие. "Загубата в последната секунда бе шокираща, допуснах грешка, не очаквах да загубя в последната секунда, но след това трябваше да се събера физически и психически. Не е лесно, но знаем какво е спортът. Дадох всичко от себе си, за да спечеля този медал и съм много горда. Имах много подкрепа от българския отбор, треньора, федерацията. Този медал е резултат от отборна работа. За мен е чест, но и отговорност", сподели тя.

"Трябва да се потрудя повече да науча български, защото нямах време покрай Олимпиадата. Знам само "Здравейте, аз съм Кимиа", каза Ализаде, която вече има две бронзови отличия от олимпийски игри. | БГНЕС

Снимка: Lap.bg