Майката на олимпийския шампион във вдигането на тежести Карлос Насар Поля Иванова говори  малко преди нейният син да се завърне на родна земя след триумфа си на Олимпиадата в Париж.

Тя заяви, че единственото нещо, което я прави щастлива, е когато нейният син е щастлив, а той е щастлив само и единствено, когато е на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Иванова също така добави, че в семейстовото са били сигурни и убедени в триумфа в Насар във френската столица, където той буквално премаза конкуренцията си в категория до 89 килограма и постави нов световен рекорд в изтласкването (224 кг) и двубоя (404 кг).

„Не са отминали емоциите, изобщо не са отминали, още се вълнуваме, още осъзнаваме какво се случи, може би след една-две седмици ще осъзнаем напълно. Сега се вълнуваме за посрещане, това е лично моя мечта. Неговата мечта беше да стане олимпийски шампион, моята да го посрещна с питка, със соло и с гайди, да се чуе гайдата.

„Ние бяхме убедени, сигурни и уверени, но по такъв лек начин се случиха нещата, толкова подредено, както той самия каза, че той си го мислил така да го подреди, че Бог така му го е подредил всичко предварително. Уникално състезание, уникално.

„След състезанието си говорихме, преди него също се чувахме, ние го изпратихме, нямаше никой, който да го изпрати, ние обаче го изненадахме и го изпратихме с посланието, че го чакаме като олимпийски шампион.

„Аз никога не съм имала болни амбиции да става първи. За мен е важно той да е щастлив, а той е щастлив само когато е на първото място, на №1 на стълбичката. Това ме радва мен. За мен самият факт, че е на Олимпиада вече е страхотен успех. Той не само, че побеждава, той побеждава с разлика, той чупи рекорди, това ме радва мен, че той е щастлив от самия себе си и че радва хората“, каза Поля Иванова пред колегите от Спортал.

Снимка: БГНЕС