"Последните няколко години бяха много сложни, не се знаеше дали ще мога да продължа да се боря, но Бог ми даде шанс в лицето на България. България е моята втора родина, ще помагам на България и след като спра с борбата, ще предам моя опит, надявам се да бъда полезен на страната. Тук има много талантливи хора", заяви Магомед Рамазанов, който донесе олимпийска титла на България от турнира по свободна борба в Париж.

Рамазанов и другият ни шампион в борбата Семен Новиков бяха посрещнати геройски при завръщането си в България днес. "Чувствам се много добре. Благодаря на България, че ми даде шанс, радвам се, че успях да използвам този шанс. Нереално е, чувствам се както у дома. Усещах отговорност, особено когато се качих на почетната стълбичка. Не съм толкова изненадан от това посрещане, защото България се счита за борцова страна, но много съм благодарен, много е приятно. Никога не е имало такова внимание към мен. Мечтите ми са да направя още един цикъл, да взема медали от европейско, световно първенство и отново да спечели олимпиадата, но това зависи от всевишния", сподели Рамазнов.

Той коментира дали е очаквал, че ще грабне титлата в Париж. "Невъзможно е да очакваш на 100 процента, че ще спечелиш, защото всичките участници са много добри, но вярвах. Донякъде ми повлия, защото се случи в началото на схватката и тази ръка пречеше", каза Рамазанов относно контузията на иранския му съперник във финалната битка.

Снимка: БГНЕС