"Уникално се развиват нещата. Три златни медала, имаме сребърен и бронзови медали. Показахме, че можем. И това, което Карлос направи с този рекорд… България трябва да се гордее, че спортистите донесоха тези отличия. Преди няколко месеца всички плюеха Карлос, а сега всички го обичат. Много бързо се променят нещата. Олимпийски шампион с рекорд. Кой каквото иска да говори, Карлос остава на върха”, заяви легендата на българския футбол и вицепрезидент на БОК Христо Стоичков по повод представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в Париж.

Носителят на “Златната топка” от 1994-а коментира пред БНТ четвъртото място на ансамбъла ни във френската столица.

“Това е голям труд. Аз искам да благодаря на Илиана и на всички треньорки, на всички масажисти, физиотерапевти, психолози. Най-вече на този голям труд на всички състезателки. Много е лесно сега да се критикува и да се говори. Който не е бил в залата и на стадиона, не знае нищо. Ние трябва да ги подкрепим тези деца. Защо? Защото след няколко месеца ще имаме Европейско и Световно.

Този екип ще работи в следващите четири години. Това е ужасен труд - има и победи, има и загуби. Момичетата дадоха всичко от себе си. Тази малка грешка в гимнастиката се плаща прекалено скъпо. Тя лиши нашите момичета от медал, но аз искам да ги подкрепя. Всички, които обичаме спорта, трябва да подкрепяме тези деца. Това са нашите красавици, които ще ни радват и в бъдеще”, заяви Стоичков.