Няма да има българско участие в последния ден на Олимпийските игри в Париж, които ще бъдат закрити с церемония на "Стад дьо Франс" в неделя вечерта.

Българското участие във френската столица приключи с финала на високия скок при мъжете, където стартира Тихомир Иванов. Единственото потенциално участие на страната ни в неделя бе на Юлияна Янева, но представителката ни в турнира по женска борба не успя да достигне полуфиналите и впоследствие не бе изтеглена в репешажите. Така България приключва Олимпиадата в Париж с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.

Финалът на Игрите все пак ще предложи емоции на спортните фенове, като сред най-интересните събития са финалът на женския волейболен турнир (САЩ - Италия), женския баскетболен турнир (Франция - САЩ), финалът на водна топка при мъжете (Сърбия - Хърватия), както и женският маратон.

Информацията за закриващата церемония на Олимпиадата е оскъдна. Знае се, че тя ще започне в 22:00 часа на "Стад дьо Франс" и ще продължи до 30 минути след полунощ. Режисьор отново е Томас Жоли, който бе изготвил откриващата церемония. Според някои източници французите са направили определени редакции в програмата за закриващата церемония след острите реакции срещу някои от сегментите в откриването. В най-важната част Париж ще предаде щафетата на домакина на следващите летни олимпийски игри - Лос Анджелис през 2028.