„Състезание като състезание. Допуснахме грешка на едно от съчетанията. Успяхме да наваксаме почти две точки от следващото съчетание. Допуснахме доста груба грешка на обръчи, която ни остави без медал“. Това каза треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова пред БНТ след финала на отборната надпревара по художествена гимнастика.

Родните грации завършиха на четвърто място и останаха без медал от Париж. "Не сме си казвали нещо по-специално. Момичетата успяха да се преборят до самия край, това беше единственото, което ги посъветвахме, че нищо не е загубено и трябва да се борят“, коментира Димитрова.

„Този цикъл беше странен и сложен, защото беше 3-годишен, за разлика от другия, който беше 5-годишен. Но, това е положението. Времето, за тези деца, които са на крехка възраст, не стигна“, каза Димитрова.

„Благодарим за цялата подкрепа. Цялото състезание беше една много силна емоция, просто неописуемо. Не успяхме да издържим на напрежението. Не сме усещали тежест, доверихме се на треньорките си и знаехме какво те искат от нас“, казаха момичетата.

Снимка: БГНЕС