Нека мине сватбата и тогава ще мисля дали да продължа с вдигането на тежестите. Това обяви бронзовият медалист от в кат. до 73 кг. от Олимпийските игри в Париж при завръщането си в София преди минути. Веднага след състезанието във френската столица щангистът обяви , че е смята да прекрати кариерата си.

"Засега ще си отпочина. Да мине сватбата, след това ще помисля, ще го обсъдя с жена ми, с близките ми и ще реша какво да правя", каза Андреев пред медиите на Летище София.

На въпрос на БГНЕС той отговори, че е можел да се справи и с по-голяма тежест, която евентуално би му помогнала за по-предно класиране, но се е съобразил изцяло с треньорската тактика.

"Всичко беше измерено до последния килограм. Можех и още повече да направя. Не беше максимумът, но целта беше медал. Не случайно направих шест успешни опита. Благодаря на треньорите ми, на всички, които са ме подкрепяли и са били до мен. Постижението, което направих, е благодарение и на моя, и на техния труд", коментира 27-годишният Андреев.

"Чувствам се щастлив, радвам се че годеницата ми дойде да ме посрещне, а още по-доволен съм, че си спазих обещанието и съм зарадвал България", продължи Божидар.

"Доста голяма тежест ми падна, след като спечелих медала. Сега доста по-лесно се диша. Годеницата ми бе един от първите хора, с които се чухме. Говорих още с майки ми, семейството ми....", разкри щангистът.

Приятелката му Любка Николова пък разкри, че почти не го е виждала от три месеца: "Идваше за по няколко часа, за ден максимум и това е. Сега ще си наваксаме."

"Казах на Иван Димов да продължава напред има още много състезания, в Категория 66 кг и нагоре, ще му е по-добре. Зарадвах се на Карлос Насар, колега ми е. Пожелавам му да продължава да следва мечтите си", похвали съотборниците си Андреев.

На финала той каза няколко думи и за личния си треньор Пламен Братойчев: "От шести клас съм с него, живял съм у тях, помагал ми е много. Той ми е бил много повече от треньор, приемам го като баща."