Това беше моят ден, успях да направя абсолютно всичко възможно за победата. Това заяви борецът ни Магомед Рамазанов. Той донесе трето злато на България от Олимпиадата в Париж, след като надви иранеца Хасан Язданичарати в категория до 86 кг на свободния стил със 7:1.

"Как се чувствам? Още не мога да осъзная, че съм на върха. Това беше моят ден, успявах да направя абсолютно всичко възможно. Подготвяхме се усилено, мотивацията ни беше на много високо ниво. Беше ми трудно, разбира се. Знаех, че излизам срещу класни борци, настройвах се схватка за схватка. Първо трябваше да се справя със себе си", започна Рамазанов и продължи:

"Мислех за някои свои неудачи в миналото. Събрах се и успях да спечеля олимпийското злато. Това беше моя мечта от малък. Фокусирам се върху това, че се боря. Личният ми треньор също плачеше на трибуните по време на победите. Показахме, че работим правилно на големите турнири. Искам да кажа на всички българи, че благодаря за тази възможност, че ми дадоха гражданство. Знам, че много години България няма медал в свободната борба. Много се радвам за цялата подкрепа, която получих", каза още 31-годишният натурализиран дагестанец.

България вече има седем медала във френската столица. Освен Рамазанов, злато спечелиха още Семен Новиков (борба) и Карлос Насар (вдигане на тежести). Сребро завоюва Боряна Калейн (художествена гимнастика), а бронз грабнаха Кимиа Ализадех (таекуондо), Божидар Андреев (вдигане на тежести) и Хавиер Ибаниес (бокс).

Снимка: Lap.bg