Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина от Олимпийските игри в Париж. Българинът записа постижение от 2,24 м. След това той не успя три пъти на 2,27 м, височина, която той не е преодолявал през този сезон. Въпреки това той попадна сред състезателите, които ще спорят за медалите в дисциплината.

За плевенчанина това ще е втори олимпийски финал в кариерата и при третото му участие на най-големия спортен форум, след като при дебюта си остана десети в Рио 2016.

Нито един от състезателите не скача на определената квалификационна норма от 2.29 метра, тъй като 2.27 се отазаха достатъчни за продължаване в борбата за медалите. Общо петима се справиха с тази височина.

В пресявките изненадващо отпадна бронзовият медалист от Световното първенство в Юджийн 2022 и европейски вицешампион в зала от Истанбул 2023 Андрий Проценко (Украйна), който направи три фаула на стартовата височина от 2.15 метра.

Финалът е на 10 август от 20:00 часа.

Иванов единствен от петимата български представители в леката атлетика, които стартираха на Игрите в Париж 2024, успя да преодолее квалификациите. Преди него Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова (скок дължина) не можаха да се класират за финала в своите дисциплини.