Легендата на българския футбол Христо Стоичков надъха и окуражи българските спортисти на Олимпиадата в Париж.

Мегазвездата на световния футбол посети олимпийското село и се срещна с част от нашите състезатели. С него днес в олимпийското село бе и генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Стоичков пристигна снощи на Олимпиадата като специален гост на българската делегация и до 9 август ще подкрепя родните спортисти по олимпийските арени и зали.

По-рано индивидуалните ни състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, проведоха първа тренировка, след като влязоха в олимпийското село вчера.

Грациите ни бяха придружавани от целия екип, който стои плътно зад тях в лицето на президента на БФХГ Илиана Раева, старши треньора на индивидуалното Бранимира Маркова, личните треньори Марияна Памукова и Валентина Иванова, старши треньора на ансамбъл-жени Весела Димитрова и нейния помощник Ясена Стойнева. На тренировките присъстваха психолозите проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевтити Георги Ряхов и Ясон Петусис.